Ürikoliz, gut hastalığı adı verilen yani ürik asit engelleyici formül olan allopurinol içeren bir tür ilaçtır. Günümüz de yoğun protein tüketen kişiler mevcut. Tüketmiş oldukları aşırı et, süt, bulgur vb. gıdalardan ötürü vücudun dengesi değişmektedir, bunun sonucunda vücut gereğinden fazla ürik asit üretmektedir. Ürik asit seviyesini düşürmek için kullanılır.
Gut hastalığı ile el, ayak, bel, boyun gibi vücudun bazı bölgelerinde şişlik veya acı hissedilmesi ile ortayan çıkan hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle de eklem bölgelerinde görülmektedir. Ürik asit vücudun eklem yerlerinde aşırı derece depolanması ile birlikte iltihaba neden olmaktadır. Sadece eklem yerleri ile de sınırlı değildir. Ayrıca tendonlarda da görülmektedir. Tendonlar da biriken asit, kristal olarak bilinen bir tür iltihaba dönüşür ve bu sıvının biriktiği bölgelerde aşırı hassasiyete neden olmaktadır. Gut hastaları et, süt gibi protein içeren gıdaları tüketirken abartmamaları gerekmektedir.
Ürikoliz bazı ilaçların bileşmi ile karışması sonucu aşırı derece de yan etki oluşturmaktadır. Bu nedenle aşağıda belirtmiş olduğum ilaçlardan her hangi birini kullanıyorsanız acilen doktora başvurmalısınız.
Aspirin,
Antibiyok grubu,
Bağışıklık sistemini etkileyen ilaç türleri,
Didanozin (aids tedavisi için kullanılan ilaç türü),
Kemo terapi (kanser tedavisi esnasında),
Epilepsi hastalığında kullanılan ilaçlar,
Kan sulandırıcı (varfarin) ilaçlar,
Tansiyon, hipertansiyon ilaçlarında,
Ace inhibitörler ve idrar söktürücü ilaçlar,
Şeker hastalığı esnasında kullanılan inüsilin benzeri ilaçlar,
Kalp hastalığında tüketilen ilaç türleri,
Gut hastalığı için kullanılan farklı ilaçlarla kullanılması uygun değildir.
-Ürikoliz Tablet 300 mg ne işe yarar?
-Ürikoliz sürekli kullanılır mı?
-Ürikoliz ne kadar sürede etki eder?
-Ürikoliz nasıl etki eder?
Ürikoliz tablet 300 mg yan etkileri nelerdir?
Deride döküntü,
Kaşıntı ve kızarıklık,
Dudaklar şişlik ve acı hissi,
Ağız bölgesinde apse ve acı hissi,
Nefes daralması,
Göğüs kafesinin sıkışması,
Bayılma hissi,
Kusma ve mide bulantısı,
El ve ayaklarda şişlik ile birlikte ağrı,
Erkeklerin kullanımında cinsel fonksiyon ve güçte azalma,
Kadınların kullımında göğüslerde büyüme,
Saç dökülmesi ve saç renginde değişim (saçlarda beyazlama).
Günümüzde bir çok kişi gut hastalığına yakalandığı için “ürkoliz yan etkileri hakkındaki tüm sorular” halen net bir cevap bulmamıştır. Ürkoliz geçici bir tedavi yöntemidir.
Ürkoliz endikasyonları nelerdir?
Ürkoliz’in etken maddesi allopurinol adı verilen, protein yakıcı bir doğal yapraklardan elde edilen ilaçtır. Yardımcı maddeleri ise mikrokristal selüloz, polietilen glikol 4000, krospovidon, povidon k-25, selüloz toz, magnezyum streat ve talk.
Ürikoliz 50 tablet 300 mg nasıl kullanılır?
Ürikoliz’in genel kullanım dozu günlük 100 ile 900 miligram arasında değişmektedir. İlk şikayetler sonucunda tespit edilen gut hastalarına en düşük zor olan 100 mg ile başlanır. 1 ay kullanım sonrasında kan değerlerine bakılır. Kan değerleri normal değerler ile aynı durumda ise, ilacın dozu yükseltilmeden devam edilir. Eğer ki, doz yetersiz gelmişse doktorunuz bunu yükseltecektir.
Ürkoliz 300 mg tableti reçetesiz temin edebilirsiniz. Ürikoliz prospektüs içerisinde yazanları kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım gerekli bilgileri vermişimdir. Son olarak belirtmek isterim ki, ürikoliz kullanıyorum diyen arkadaşlar, özellikle de uzun süredir kulananlar konu altına gut hastalığının gidişatını yorumları ile belirtirlerse çok sevinirim.
Merak Ettiğiniz Diğer İlaçlar İçin Bu Yazının Üstüne Tıklayabilirsiniz.
Siteniz bizi birçok konuda bilgilendiriyor. Özellikle prospektüs bölümünden çok zor şartlarda ulaşabildiğimiz ilaç bilgilerine siteniz üzerinden kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Bunun için çok teşekkür ederiz.
Güvenilir ve sade bir anlatım için teşekkür ederim. Merak ettiklerimize kolayca ulaşabiliyoruz. Kolayca ve güvenilir şekilde merak ettiklerimize ulaşmak için makalelerinizi okuyoruz.
Ürikoliz ilaçla birlikte çıkan propektüstün yazılar küçük olduğu için okuyamadım google dan ararken sitenizi buldum tüm bilgilendirme için teşekkür ederim.