Klamer Antibiyotik İlacı Nedir?

Klamer Antibiyotik İlacı Nedir?
Klamer Antibiyotik
0

Bakterilerin hücre zarına yapışmak sureti ile öldürülmesinde etkilidir. Kronik bronşit, zatürre gibi enfeksiyonal hastalıkların tedavisinde kullanılır. Yaygın bilinen hatalardan bir tanesi de gribal enfeksiyonlarda da kullanılabilecek olduğudur. Klamer Antibiyotik kullanımının gribal enfeksiyon ve semptomlarının tedavisinde yeri yoktur. Etken maddesi Klaritromisindir.

            Klamer Antibiyotik kullanımı sırasında bol sıvı tüketilmesi gerekmektedir. İlacın etkileri nedeni ile vücutta hızlı ve artan sıvı kaybı oluşmaktadır. Yan etkilerinden bir tanesi olan ishal durumu söz konusu olur ise derhal hekiminize danışmanız gerekmektedir. Antibiyotik kullanımında yapılan bir diğer hata ise hastanın ilaç bitmeden tedaviyi kendiliğinden sonlandırmasıdır. İlaç bakterileri öldürmeye başlaması ile birlikte hastada genel iyilik hali ortaya çıkacaktır. Ancak tam anlamı ile vücudun enfeksiyöz bakterilerden temizlenmesi tedavinin tamamlanması ile mümkündür.

Klamer Antibiyotik Kullanımı   

Kontraendikasyonlar arasında; gebelik, 12 yaşından küçük çocuklar, klamerin etkin maddesine duyarlılığı olanlar. Ayrıca kalp hastalıkları, diyabet ve kronik böbrek yetmezliği tedavisi görenlerin hekim kontrolünde ve belirlenen düşük dozlarda kullanması gerekmektedir. 6 aylıktan küçük çocuklarda kesinlikle kullanılmamalıdır.  Herhangi bir yan etki görülmesi durumunda ise derhal ilaç bırakılmalıdır.

Oral süspansiyon olarak da piyasaya sürülen Klamer Antibiyotik, ilaçla birlikte gelen 37 ml lik ölçeğe, önceden kaynatılmış soğuk su eklenir ve toz halinde bulunan antibiyotik bu suda ile çalkalamak sureti ile karıştırılır. Akabinde ise ağız yolu ile kullanılır. Ölçeğinizin kişiye özel olmasına, kesinlikle herhangi bir kaşık vb farklı ölçek kullanmamaya dikkat edin. Her kullanımdan sonra temiz su ile iyice çalkalamak sureti ile dezenfekte edin. İlacın kullanımı ortalama 5-10 gün arasındadır. Olası mide ülseri gibi dahili hastalıkları olanlarda bu süre uzayabilir. Hastalık belirtilerinizin kaybolmaya başladığı anda ilaç kullanımını bırakmayınız. Kesinlikle hekiminizin önerdiği süreyi tamamlamanız gerekmektedir.

            Gebelikte kullanımına yönelik kesin veriler bulunmasa da hekim kontrolünde olunmasında fayda görülmektedir. Gebelikte kullanımından dolayı bilinen farklı ciddi yan etkileri yoktur. Olası yan etkileri ise; karın ağrısı, nefes darlığı, sık idrara çıkma, idrarda renk değişikliği, kusma ve deride kızarıklık, kaşıntıdır. Kanlı ve aşırı kusma durumlarında derhal ilaç kullanımının bırakılması ve hekime başvurulması gerekmektedir.

Bu Konu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir